Welkom in de wondere wereld die Corine heet

zaterdag, januari 14, 2006

Uit de oude doos.

Je zou denken dat Saartje (letterlijk en figuurlijk) overwicht zou hebben op Muis. Niet dus! Het enige wat Saartje deed was wel eens uithalen, puur voor de show, dus zonder nagels. Om daarna heel hard weg te rennen met Muis achter zich aan. 3 rondjes door de kamer is bij mijn weten het record. Ook hielden ze vaak staarwedstrijden. Muis liet altijd Saartje winnen. Die bleef dan nog een tijdje helemaal blij zitten. Ondertussen had Muis dan de kans om ongezien een omtrekkende beweging te maken, en zo Saartje in haar staart of achterpoot te kunnen bijten. Echt een rat dus! Maar toen Muis ziek was lagen ze wél met z’n tweetjes te dutten op en onder de deken op de bank. En kroop Muis zelfs helemaal lekker warm dicht tegen poes aan.

Dit schreef ik zo'n 3 jaar terug bij een van mijn eerste scrapbook lay-outs, welke niet voor het grote publiek geschikt zijn (ik heb inmiddels een reputatie hoog te houden toch?). Klik hier voor de bijbehorende foto's.

11 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Wat gaaf Corine....dat dat kan he? :D

8:41 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Wordt dit stukje nu geld waard?

10:07 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

En die knaagde en knabbelde niet aan elkaar?

10:12 p.m.

 
Blogger corinepien said...

@Penguin: ja, maar Saartje was al behoorlijk op leeftijd toen Muis er bij kwam. Had al jaren geleden haar laatste vogeltje gevangen doordat er een per ongeluk haar bek in vloog terwijl ze gaapte

@Oh!: wat bied jij?

@Act: op z'n tijd dus wel, maar dat was meer spel. Muis knaagde liever aan de kabels.

10:39 p.m.

 
Blogger Gonda said...

Toch wel apart, een kat en een muis ehmm..rat samen. Zat Muis nooit in een hok?

11:45 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Zo zie je maar weer dat vredig samenleven ook wel degelijk optioneel is! Konden bepaalde volkeren nog wel eens iets van leren!

12:18 p.m.

 
Blogger corinepien said...

@Goentah: in de regel 's nachts, maar dan alleen als we haar te pakken konden krijgen. Ze had een heel gangenstelsel in de bank, en als ze daar eenmaal in zat kon je haar alleen met heel veel geluk, geduld, snelle reflexen en door te lokken met snoepjes grijpen. Dus meestal liep ze los ;-)

@Neilz: ja, helaas wel

12:39 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Wat leuk om te lezen en die foto's zijn geweldig!! Doet me denken aan onze ratten want wat zijn het toch een slimme beestjes hé Zal ik.....nee ik neem ze toch maar niet meer, dat mega hok en dan dat schoonmaken blehhhhh

groetjes Yvonne

1:04 p.m.

 
Blogger corinepien said...

@Yvonne: gewoon los laten lopen, heb je geen hok meer nodig ;-)

4:39 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Ja doei want wat ik niet ben vergeten is dat ze alles maar dan ook alles wat ze pakken kregen aan duizend stukjes knagen!!!!

gr. Yvonne

4:58 p.m.

 
Blogger corinepien said...

@Yvon: aan stukken knagen, welnee joh! Ze slepen alleen maar alles wat ze te pakken kunnen krijgen mee naar hun hol! Zoals aanstekers, sigaretten, lippenstiften, pennen, chocoladerepen, mandarijntjes... :-)

5:16 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home